Sinds 2014 schenken we drie zaterdagen in februari soep op de stoep voor de kerk van Sint-Jozef. Dit jaar doen we dat op 12, 19 en 26 februari.
De Stad heeft het kerkgebouw overgenomen en wil er buurtactiviteiten laten doorgaan. Om die te organiseren heeft het stadsbestuur nu een coördinator aangesteld. Zo blijft het kerkgebouw mensen samenbrengen. Ondertussen schenken we zoals elk jaar een kom warme, gezonde en vooral lekkere babbelsoep. Ze is klaargemaakt en uitgeschonken door de mensen van Dominicus, de Pakistaanse moskee, het Huis van de Mens, Ergenekon, de parochie Sint-Jozef, de protestantse Rabotkerk, de Turkse moskee en de Turkisch Ladies. En voor wie geen soep wil is er thee.
De initiatiefnemers willen in de koude en toch nog donkere dagen, tussen nieuwjaar en lente, de passanten en buurtbewoners uitnodigen om met elkaar een korte of langere babbel te slaan.

We lijken zo verschillend en toch zijn we in de eerste plaats allemaal van dezelfde mensensoort. En we delen de wijk met elkaar. Dan kunnen we mekaar net zo goed vriendelijk begroeten en herkennen als mens. Dat maakt het bestaan lichter: minder zwaar, minder donker, minder vreemd.
Zo willen die verschillende levensbeschouwingen het samenleven beschouwen. Om die niet in de soep te laten lopen, drinken we ze samen uit.

Iedereen is welkom op de zaterdagen tussen 10u30 en 13u (of tot de soep op is), voor en in de Sint-Jozefkerk in de Wondergemstraat in de wijk Rabot.

Je mag er zelfs speciaal voor naar Gent komen. De bus en de trams stoppen in de buurt. Misschien een gelegenheid om deze boeiende wijk te leren kennen? En ook al zijn de solden voorbij: de soep is gratis.