Sinds 2018 heeft de Dienst Outreachend Werken een lockerproject. Dit zijn lockers die groot genoeg zijn om een trekrugzak in kwijt te kunnen. Ze zijn bedoeld voor dak- en thuisloze mensen en het project wil hen de kans geven hun spullen veilig op te bergen.  

De mensen kunnen deze lockers gebruiken voor een periode van 3 maanden. Ze kunnen deze verkrijgen door aanmelding via de Dienst Outreachend Werken, MSOC, CAW Oost Vlaanderen, JAC Gent en de dienst Thuislozenzorg van het OCMW.

De lockers in het Baudelopark werden nogal vaak beklad, dus de DOW besloot een graffiti  artiest onder de arm te nemen. Kaat zocht contact met Wallin’ vzw en Nigel Leirens kwam in the picture.

Nigel transformeerde de lelijke tags tot prachtige bostaferelen. Hij maakte zichzelf tot huisartiest van de Gentse dak- en thuisloze mensen.

Ook de lockers aan de Okapiparking nam Nigel onder handen, volledig in het dierentuinthema dat deze wijk kenmerkt.

Sinds oktober 2020 heeft de Dienst een lockerbeheerder aangesteld. De lockerbeheerder is voltijds bezig met de lockers op te volgen, de veiligheid te garanderen, contact met de buurt te onderhouden en nieuwe locaties te vinden.
De huidige locaties zijn Baudelopark, Abeelstraat (verdwijnen binnenkort), Okapiparking (onder fly-over) , enkele proefprojecten in ondergrondse parkings.

De lockerbeheerder is steeds te bereiken op de lockertelefoon: 0476869757

De lockers in de pers:

https://www.demorgen.be/nieuws/gent-lanceert-lockers-voor-daklozen~b8e9185d/

https://www.hln.be/gent/extra-lockers-voor-daklozen-op-komst~ab166560/

https://www.hln.be/gent/lockers-voor-daklozen-aan-baudelopark-zijn-nu-ook-een-beetje-kunst~a83aa869/