Door Corona zijn de regels in de voedselbank wat verstrengd. Een gewone doorverwijsbrief van het CAW van mijn budgetbegeleider is niet meer voldoende, het moet nu een droge brief zijn van het OCMW. “Gelukkig” ben ik ook daaraan verbonden, dus het lukt zonder al te veel problemen.

Het gezellig samen zitten, met een koffietje jouw beurt afwachten is niet meer mogelijk. Strikte regels, niet meer lachen, afstand houden, mondmasker dragen. Je krijgt ook geen mondmaskers meer zoals bij de eerste golf, elk krijgt zijn nummertje op straat in de volgorde dat je toekomt.
De ene controle volgt de andere op als het aan jouw nummertje is: pas inlezen, contacttracingblad invullen, voedselkaart afvinken, noden en wensen bespreken en dan HOP terug buiten wachten. Vervolgens om de hoek jouw pakket gaan halen dat klaargezet wordt in het portaal.

Het valt op dat het drukker is dan voorheen aan de voedselbedeling. Nieuwe gezichten met oude zorgen erop getekend.

Uit mijn pakket maakte ik volgend gerecht voor 2 personen met een kleine overschot. Het voordeel aan dit gerecht is dat je er niet eens een keuken voor nodig hebt!

Benodigdheden:

  • 1 bokaal gegrilde courgetten
  • 1 zakje voorgekookte rijst “Napolitana” van Uncle Ben’s
  • 1 blik groenten mengeling EEG Voedselhulp (Bonduelle is ook goed maar dat zat niet in het pakket)
  • 1 blik makreelfilets EEG voedselhulp

Bereiding:

  • De rijst in die zakjes moeten normaal 2 minuten in de microgolfoven, maar ik ontdekte dat ze laten drijven in warm water of ze in de heel felle zon zetten, zoals we de laatste tijd wel hadden, ook werkt. Niet heet maar lekker warm om te eten en eigenlijk zijn we een soort koude schotel aan het maken.
  • Open het blikje groenten en de bokaal met gegrilde courgetten. Laat de olie en het vocht goed uitdruppen.
  • Meng de lauwe rijst met groentjes. De kleur verandert en de smaak wordt versterkt door de combinatie.
  • Verdeel de rijst met de groentjes over de borden. Werk af met stukjes makreel erbovenop.

Heel simpel gerecht en heerlijk. Gemakkelijk Corona proof te delen met een vriend(in)

SMAKELIJK !

Stefaan