Bovenop de winternachtopvang is er een netwerk van organisaties actief die opvang overdag, maaltijden, douchemogelijkheden en andere ondersteuning aanbieden. Stad Gent organiseert voor het vierde jaar ‘Warme Winter’, in samenwerking met Enchanté vzw en vzw CAW Oost-Vlaanderen.

Daklozen kunnen dagelijks terecht in het inloopcentrum in de Pannestraat 1 van 16.30 tot 20.30 uur. Overdag kunnen daklozen tijdens de week ook terecht in de inloopcentra in de Pannestraat en op de Oude Houtlei 124.

Burgers die zelf een steentje willen bijdragen tot ‘warme winter’ kunnen zich aanmelden via de website van Enchanté. Ook bij Gentinfo (09 210 10 10) kunnen burgers terecht voor meer informatie over verschillende organisaties en initiatieven en over waar nog hulp nodig is.

Stefaan draait regelmatig mee als vrijwilliger : Ik voel me er zeer goed bij om mensen te zien genieten van de versgemaakte soep en het brood.