“Op vrijdag 20 december spreiden we samen met 165 anderen ons bedje op het Sint-Pietersplein. Met haar sleep-out wilde Enchanté, het netwerk  van hartelijke handelaars, de aandacht vestigen op dakloosheid in Gent.

In samenwerking met de dienst wonen en ROOF zetten zij een gezellige actie op poten.

Sioen kwam zingen tussen de slaapmatjes en veldbedjes in, de Warmste Week reporters brachten verslag uit en zelfs schepen Decruynaere en Goedele Wachters van het VRT-journaal bleven overnachten.

In de container was er thee, koffie en veel warmte te vinden . Ook was daar een expositie van het Gentse straathoekwerk “Buitenslapers. Leg jij je erbij neer?” waar foto’s van buitenslaaplocaties te zien waren.

Natuurlijk was het een beetje een vertekend beeld: wij lagen in groep, hadden heel wat warme kleren en dekens en lagen veilig. Toch was het confronterend, zo open en kwetsbaar liggen. Met al het licht en het lawaai dat maar bleef duren. Met mensen die ’s nachts langs jouw bed passeren.

En dan ’s ochtends gewekt te worden door de stad die ontwaakt. Ik heb nog nooit zo een wallen onder mijn ogen gehad en nergens een plek om op het gemak een ochtendplasje te doen. Maar qua sensibilisering kan dat tellen.

Met de Sleepout werd 20000 euro ingezameld voor de verdere uitbouw van het Enchanté netwerk van hartelijke handelaars en acties voor kwetsbare Gentenaars. Een geslaagde actie!”